facebook

Нова поліція в Івано-Франківську: У кандидатів вимагають виписки з лікарень десятирічної давності

Вчора, 6 жовтня, журналіст АН “Фіртка” Ірина Гаврилюк проходила другий етап відбору у нову поліцію Івано-Франківська – військово-медичну комісію.

FXBJTAx2heg



Дівчина поділилася враженнями. Каже, що медики вивчають історію хвороб конкурсанта до деталей і, у більшості випадків, змушують доносити різноманітні довідки та виписки з амбулаторних карток про хвороби, якими хворів ще в дитинстві.

А це вже додає головного болю і затягує процес.

Далі пряма мова:

6 жовтня, я відправилась проходити військово-медичну комісію для вступу в нову поліцію Івано-Франківська. Скажу відверто, довелося добряче понервувати, адже процес виявився дуже напруженим.

В листі, який надіслали мені напередодні, зазначалося, що потрібно мати при собі паспорт та витяг із медичної документації за місцем проживання за останні 5 років. А для прискорення процесу проходження ВЛК, рекомендували надати результати флюорографії, електрокардіограму з висновками, аналізи крові та висновки огляду в гінеколога.

О 8.30 я прийшла на вулицю Сахарова, 11 до поліклініки УМВС, там вже зібралося чимало люду. Черга стояла від вхідних дверей до реєстратури, яка розташована на другому поверсі поліклініки. Поки чекали на реєстрацію знайомились між собою, жартували. Загалом люди налаштовані дуже позитивно, але довге очікування вдається в знаки.

Особисто я зареєструвалась десь о десятій. Мене зважили, поміряли і похвалили, що принесла всі аналізи. Після цього я відправилась на огляд до отоларинголога, окуліста, стоматолога, дерматолога, хірурга, гінеколога, терапевта та невропатолога. Процес трохи повільний, бо багато людей і довгі черги, але загалом не страшно.

Трималася я оптимістично, бо претензій в медиків до мене не було. Всі писали «Здорова» та «Придатна». Але невропатолог мене мало не довів до істерики. Поясню чому.

Заходжу в кабінет, роздягаюся, лікар проводить огляд після чого запитує чи були травми в дитинстві. Відповідаю, що були.

Читайте також:  "М'яких хмаринок ангеликові!" Матір вбитого в Києві хлопчика розчулила мережу

«Коли мені було шість років в мене був перелом, руки, ноги, і струс. В 13 я лікувала ВСД (вегетосудинна дистонія), але лікарі сказали, що то через перехідний вік».

З того часу минуло багато років, тож я і не думала, що це може вплинути на висновок комісії. Зараз я почуваю себе добре і проблем зі здоров’ям немаю. Але тут лікар мені заявив, що йому потрібні виписки з усіх лікарень де я лікувалася протягом всього життя. Це мене одразу ввело в ступор, адже в листі чітко зазначалося, що «потрібно мати при собі витяг із медичної документації за місцем проживання за останні 5 років». Крім того, в тому ж листі наголошувалося: «ми не можемо подовжувати одноденний термін проходження ВЛК».

Питаю: «А чому про це нічого не було написано в листі?».

Мені відповіли: «Там взагалі погано все написали, вам треба було з собою принести амбулаторні картки, доносьте».

Виходжу з кабінету питаю в людей чи в когось була така сама ситуація. Хлопці посміхаються та розповідають, що вони вже тиждень доносять довідки.

«Я тут вже вп’яте, – каже кандидат в нову поліцію Володя. – Мені десять років тому вирізали апендицит, а невропатолог сказав принести виписку з лікарні».

Я була шокована, починаю шукати всі документи, які маю. Заходжу ще раз в кабінет і намагаюся повторити спробу:

«В мене є висновок невропатолога за минулий рік».

Там було чітко написано – здорова. Але лікаря це не переконало:

«Добре, але вам треба дообстежуватись. Йдіть робіть РЕГ (Реоенцефалографія судин головного мозку)».

Пішла, зробила, прийшла вже втретє і знову без результату. Лікар глянула на висновок РЕГ і знову наголосила:

Читайте також:  Що залишили після себе "облагороджувальники" зі сходу

«Йдіть шукайте виписки, без них я вам не підпишу».

Тоді я мало не зірвалася.

Після тривалих суперечок, йдемо разом до головного лікаря ВЛК. Там мені знову уточнюють, що виписки просто необхідні. Але для чого конкретно – пояснити не можуть. Зійшлися на тому, що невропатолог відправить офіційні запити в лікарні, де я колись проходила лікування, щоб там надали історії моїх хвороб.

Якщо чесно, в мене склалося враження, що саме в такий спосіб комісія відсіює кандидатів в нову поліцію. Я досі не можу зрозуміти, для чого їм ті виписки. Але наразі залишається лише чекати результатів. Якщо ж я не пройду цей етап, то повинна чітко знати з яких причин. Бо зараз основна причина – відсутність виписок. А це навіть причиною назвати важко, бо раніше про них ніхто не попереджав.

Шукайте деталі в групі Facebook