facebook

Самопоміч звертатиметься до Європейського суду прав людини у справі з дотримання гендерних квот

Сьогодні у Львівському апеляційному адміністративному суді відбулося слухання у справі за позовом Івано-Франківської обласної організації Політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” до Івано-Франківської обласної виборчої комісії про визнання незаконними та скасування постанов № 6 від 30.09.2015 року та № 7 від 02.10. 2015 року щодо недотримання гендерних квот.

1527671



Представники відповідача на судове засідання не з’явилися. Що послугувало причиною: професійне свято чи надмірна впевненість у власній недоторканості – невідомо.
І знову законослухняні представники політичних сил Прикарпаття зіткнулися із “гнучкою” системою судової гілки влади на користь провладних партій-правопорушників.

У результаті суд не задовільнив звернення. Причиною стала відсутність повноважень у ТВК здійснювати перевірку законності порядку висування кандидатів, а також на підставі того, що недотримання 30-ти відсоткової гендерної квоти не є самостійною підставою для відмови в реєстрації кандидатів, хоча про таку самостійну підставу ані в позові, ані в апеляції не йшлось.
Зауважимо, що відмовили позивачу з тих же підстав, що і в Івано-Франківському окружному адміністративному суді, не взявши до уваги нові аргументи, наведені представником Івано-Франківської обласної політичної партії “Об’єднання “Самопоміч”. По факту, склалось враження, що апеляційної скарги суд таки не бачив.

“На превеликий жаль, правозастосовча практика в Україні – це особливе явище. Тільки національбний суд може не тільки допускати грубі процесуальні помилки, але й “маніпулювати” нормами матеріального права на користь зацікавленого суб’єкта. Однак, міжнародне право також передбачає широкі можливості для захисту порушених прав та інтересів, а також відновлення принципів рівності та справедливості. Саме тому подальші пошуки законності ми плануємо продовжити в Європейських правозахисних інституціях”, – розповів керівник Юридичної служби політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” Тарас Жарський.

Зауваживо, політична сила “Об’єднання “Самопоміч” на Прикарпатті – перша та єдина, яка вболіває за представництво жінок у владі та намагається досягнути обіцяної гендерної рівності у вищих ешалонах влади. Свято весни – не єдиний привід згадати прекрасну половину людства, на прикладі Європи потрібно відстояти їх права, тим паче, що вони нарешті прописані в українському законодавстві.

Читайте також:  Зеленський: У Росії з'явиться новий президент

“Спочатку нам закидали, що така судова тяганина – не більше, ніж піар-хіт напередодні виборів. Та серед інших партій, які дотрималися чинного законодавства при реєстрації кандидатів, лише ми звернулися до Львівського апеляційного адміністративного суду. Нехай у межах нашої країни діють “викривлені” закони демократії, та сподіваємось, в Європейському суді з прав людини нам вдастся відновити справедливість”, – підкреслив Тарас Виноградник.

Шукайте деталі в групі Facebook