facebook

Порошенко прокоментував звіт Нідерландів щодо MH17

Повітряне судно “Малайзійських авіаліній” було атаковане російською ракетою з установки ЗРК “Бук”.

1696988



Президент України Петро Порошенко підкреслює, що пасажирський авіалайнер малайзійських авіаліній MH17 був збитий з окупованої території Донбасу з російського озброєння, повідомляє його прес-служба.

“Територія, з якою відбувався запуск терористами цієї ракети, була окупована росіянами”, – сказав Порошенко, коментуючи результати міжнародного розслідування знищення пасажирського літака під час робочої поїздки в Луганську область у вівторок.

Президент також підкреслив, що повітряне судно “Малайзійських авіаліній” було атаковане російською ракетою з установки ЗРК “Бук”.

Разом з тим, говорячи про оприлюднені результати розслідування і відсутність в них вказівки винних у загибелі 298 пасажирів літака, Порошенко зазначив, що “нідерландська слідча група, що проводила розслідування, не може називати прізвища злочинців”.

“Це повинен робити міжнародний трибунал”, – підкреслив глава держави і нагадав, що при розгляді в Раді безпеки ООН пропозиції про створення такого трибуналу Росія заблокувала це рішення.

Як повідомлялося, Малайзія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Україна представили Раді безпеки ООН проект резолюції та статуту міжнародного трибуналу щодо трагедії малайзійського літака над Донбасом. Росія, користуючись правом вето, заблокувала прийняття цієї резолюції.

Читайте також:  Корбан відмовився від своїх адвокатів

Шукайте деталі в групі Facebook