facebook

Бренд “Україна” за рік подешевшав на 45% і увійшов в антитоп світового рейтингу

Компанія Brand Finance склала черговий рейтинг “країнових брендів”, в якому Росія і Україна потрапили в антитоп рейтингу.

wpid-17_116



Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Газету.RU.

Вартість бренду “Росія” за рік впала на 31% або $457 млрд і склала всього лише $810 млрд, опустившись у рейтингу на 18 сходинку. Вартість бренду України звалилася на 45% до $44 млрд, але втрати в доларовому вираженні склали всього лише пару десятків млрд.

Лідером рейтингу залишаються США, вартість бренду оцінюється в $19,7 трлн, що майже в 25 разів дорожче бренду “Росія”. Аналітики Brand Finance відзначають, що лідерству США сприяє величезний ринок збуту, учасники якого готові переплачувати за товари з маркуванням “Made in USA”, а також наявність безлічі компаній, які самі по собі є цінними брендами, серед яких Disney, Apple і Coca-Cola.

На другому місці рейтингу – бренд “Китай”, який за рік подешевшав на 1% і склав $6,31 трлн. Зниження вартості бренду пов’язане з уповільненням темпів зростання економіки, а також з обвалом світових цін на сировину.

На третьому місці бренд “Німеччина”, який подешевшав на 4% і склав $4,17 трлн. Негативним фактором для “Німеччини” став “дізельгейт” в Volkswagen.

У топ-10 найдорожчих брендів також потрапили: Великобританія ($3,01 трлн, + 6%), Японія ($2,54 трлн, + 3%), Франція ($2,0158 трлн, + 4%), Індія, яка продемонструвала значне зростання – 35% до $2,137 трлн, Канада ($2,04 трлн, -8%), Італія ($1,445 трлн, + 12%) і Австралія ($1,404 трлн, -10%).

Лідером зростання став Іран, його бренд подорожчав на 59% і склав $159 млрд.

Експерти Brand Finance не приховують того, що бренди країн мають лише символічну вартість і виручити за них реальні гроші неможливо. Проте глава дослідницької компанії Девід Хей впевнений, що для будь-якої держави бренд – це один з найбільш важливих активів, оскільки саме бренд привертає в країну інвесторів і туристів.

Читайте також:  Особливості національної пропаганди Кремля. Останній (!) сезон

Шукайте деталі в групі Facebook