facebook

Світ об’єднюється проти агресії раSSєї. Швеція вкладає мільярд

SverigesRadio: “Довгострокового вирішення проблеми військовими засобами не існує, ми повинні робити ставку на політичний шлях, – заявила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом після закінчення зустрічі Міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі”.

Д



ії росії, які ми спостерігаємо, не допомагають вирішенню конфлікту в Сирії, а посилюють його. Більшість цілей (російських ударів – прим. ред.) не Ісламська Держава, а сирійська опозиція. Це вселяє велике занепокоєння, – сказала Вальстрьом в інтерв’ю Ekot, програмі новин Шведського радіо.

Глави МЗС країн-учасниць ЄС вважають, що режим президента Башара Асада не може стати реальним учасником процесу вирішення сирійської кризи.

ЄС вимагає від росії негайного припинення військових атак, якщо вони не спрямовані безпосередньо на об’єкти ІД або інші діючі в Сирії терористичні угруповання, виявлені ООН.

Між тим, Прем’єр-міністр Швеції Стефан Лоффа заявив на Генасамблеї ООН, що його країна планує стати першою у світі державою, що відмовилася від викопного палива (в першу чергу – “расєйського” – ред.). Зараз Швеція забезпечує себе альтернативною енергетикою на дві третини.

На розгляд уряду країни був представлений бюджет, що передбачає витрати в розмірі майже 1 млрд доларів на установку «зеленої інфраструктури» – сонячних панелей і вітряних електростанцій.

Додаткові кошти держава планує виділити на закупівлю екологічно чистого громадського транспорту, створення сховищ електроенергії і проведення досліджень, пов’язаних з удосконаленням способів зберігання електроенергії.

Крім того, уряд допоможе всім, хто бажає переобладнати свій будинок, зробивши його більш енергоефективним. Також до бюджету закладені витрати на проведення екологічних проектів за кордоном.

Джерела:

– http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2103&artikel=6277555

– http://recyclemag.ru/news/shveciya-pervoy-v-mire-polnostyu-otkazhetsya-ot-nefti-i-gaza

Читайте також:  Українець намагався перегнати семеро коней до Росії (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook