facebook

Стали відомі зарплати і ціни автомобілів працівників СБУ

Працівники Служби безпеки за скромних офіційних зарплат користуються автомобілями вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

62


Про це йдеться в сюжеті-розслідуванні програми «Схеми».

Журналісти звернули увагу, що працівники СБУ пересуваються на дорогих автомобілях.

Зарплати в головному управлінні СБУ в Києві та Київській області варіюються від 4 до 16 тисяч гривень, йдеться в розслідуванні. При цьому деякі працівники спецслужби щоранку приїжджають на роботу на автомобілях вартістю від 30 до 100 тисяч доларів. Зокрема, перший заступник голови СБУ, начальник головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ Віктор Трепак їздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado.

Журналісти поцікавилися декларацією Трепака, але він виявився єдиним в управлінні СБУ, хто не оприлюднив власні доходи на офіційному сайті. Декларація з’явилася майже через тиждень після запиту журналістів. У документі зазначено, що Toyota Land Cruiser перебуває у власності родини Трепака, йдеться в сюжеті.

Начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський запевняв журналістів, що в його відомства немає парковки в будівлі. Водночас журналісти з’ясували, що в розпорядженні працівників СБУ є відразу кілька парковок, на яких чимало машин класу «люкс».

За словами Глуговського, за останні три місяці за підозрою в корупції було затримано 25 офіцерів СБУ, і процес очищення відомства від корупції триває.

Як відомо, під час зйомок авто біля головного управління СБУ в Києві та Київській області на знімальну групу силовики скоїли напад.

«Голова служби Василь Грицак публічно пообіцяв свою допомогу в ідентифікації оперативних працівників для їхньої безпеки, але нічого не зробив», – зазначив Ткач.

«Ми надіслали офіційний запит в СБУ з проханням допомогти ідентифікувати героїв сюжету. Проте відповідь від СБУ прийшла тоді, коли в сюжет технічно неможливо внести якісь зміни», – додав він.

Читайте також:  Прикарпатські корупціонери вже крадуть навіть у дітей

Шукайте деталі в групі Facebook