facebook

Зірки YouTube: скільки можна заробити на відеоблозі

Американський Forbes підготував рейтинг найбільш високооплачуваних відеоблогерів на YouTube. Це люди, які мають мільйони підписників на свої канали, і вже встигли стати відомими у своїх колах. Наприклад, кількість підписників лідера рейтингу − 40 млн осіб. Це більше, ніж аудиторія українського телеканалу.

1444943827


Forbes вперше складає подібний список, відібравши зірок 10 найпопулярніших каналів на YouTube. Здавалося б, скільки можна заробити через відеоблог? Як з’ясувалося, мінімум для потрапляння в список становив $2,5 млн на рік. Згідно з рейтингом зарплат українських CEO, стільки ж отримує керівник великого банку з усіма бонусами.

Що роблять зірки YouTube? Проста, на перший погляд, робота, такою насправді не є. Відеоблогер і сам собі продюсер, і режисер, і актор − людина-оркестр. І водночас цих людей масово критикують за неробство: так, номер один у рейтингу викладає на YouTube свої трансляції проходження комп’ютерних ігор. І їх дивляться мільйони інтернет-користувачів по всьому світу.

Всупереч шквалу негативу, учасники рейтингу продовжують займатися улюбленою справою, паралельно заробляючи мільйони доларів. Основну частину доходів приносить реклама. Бренди активно вкладають гроші в розміщення спонсорських посилань, платять за огляди своїх продуктів. Крім цього, зірки YouTube все частіше стають учасниками справжніх телепередач, виступаючи в якості ведучих. Четверо вже написали свої книги, а деякі навіть представили власні продуктові лінійки: від нижньої білизни до косметики. Більшість учасників рейтингу молодші 30 років.

Як Forbes рахував: зібрані дані було отримані від Nielsen, IMBD, в ході інтерв’ю з менеджерами, агентами, юристами і опитування учасників ринку. Деякі фігуранти рейтингу самі розповіли про свої заробітки.

PewDiePie

Учасник: Фелікс Кьелльберг
Дохід: $12 млн

На канал 25-річного Фелікса підписано понад 40 млн людей − це найпопулярніший відеоблогер на YouTube. Як йому вдалося досягти такої популярності? Все просто − він грає в онлайн-ігри. Ховаючись під ніком PewDiePie, хлопець раз у раз потрапляє у всілякі рейтинги YouTube як найпопулярніший відеоблогер світу. Його високі заробітки не раз критикувалися, але Фелікс не бачить у цьому нічого поганого і продовжує транслювати проходження ігор. Як виявилося, це дійсно може бути комусь цікаво.

Читайте також:  Вся родина зібралася, аби побити коханку батька сімейства: відео розлетілося Мережею

Шукайте деталі в групі Facebook