facebook

Експерт: Безвізовий режим переноситься

У Євросоюзу поступово спадає політична воля щодо надання Україні безвізового режиму через небажання українських депутатів ухвалювати потрібні закони.

621419



Таку думку в інтерв’ю “Голосу столиці” висловила старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ірина Івашко, пише 24 канал.

Вона нагадала,що Верховній Раді залишилось прийняти ще низку законів — які стосуються змін до трудового законодавства, антидискримінаційних норм, міграційного законодавства.

Але основне і найбільш болюче питання – це обмеження імунітету суддів та депутатської недоторканності. Якщо 8 жовтня ледве-ледве набрали 226 необхідних голосів, то є великі сумніви, що проект обмеження депутатської недоторканності набере необхідних 300 голосів, — наголосила Івашко.

За її словами, ЄС роздратований проблемами в антикорупційних реформах і тим, що не виконуються інші його вимоги.

“Процес лібералізації безвізового режиму поступово переноситься. Наприклад, якщо ми не отримуємо позитивне рішення в грудні цього року, то нам знову доведеться чекати наступних оціночних місій і звіту вже в травні 2016 року. Якщо в травні нам не дадуть позитивне рішення, то далі це вже переноситься на грудень 2016 року. Ми пам’ятаємо ці декларативні гучні заяви, що на Ризькому саміті ми отримаємо безвізовий режим. А за тиждень до цього вже почалися заяви іншого характеру”, — сказала експерт.

Читайте також:  Коли може настати перелам у війні з Росією: військовий експерт озвучив прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook