facebook

Порошенко назвав плюси членства України в Радбезі ООН

Порошенко не виключає, що Україна може повернутися до питання про введення миротворців на Донбас.

1699546



Президент України Петро Порошенко перерахував можливості, які дає Україні членство в Раді безпеки ООН. Про це він розповів в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

“Вперше за всю історію ООН в Радбезі ООН сидітимуть агресор – РФ, і об’єкт агресії … Важливо не просто бути або стати членом СБ ООН, а стати саме зараз, коли проти України йде агресія. Адже можливості для України є досить широкими”, – сказав президент.

Порошенко зазначив, що Україна тепер володіє можливістю “хоч о першій годину ночі, хоч о другій” вимагати негайного скликання засідання Радбезу ООН і не просити партнерів про допомогу.

Президент також нагадав, що наступного року відбудуться вибори генсека ООН, і рекомендації щодо цієї кандидатури дає Радбезу ООН.

“І Україна серед інших 15 членів отримає свою можливість підвищеного впливу на міжнародну політику”, – підкреслив Порошенко.

Крім того, президент розповів, що Україна висунула певні ініціативи зі своїми партнерами з реформування Радбезу ООН, зокрема щодо обмеження права вето.

“Ситуація, незважаючи на перемир’я, ще дуже далека від миру, і ескалація конфлікту може відбутися в будь-яку хвилину. І для стабілізації ситуації я не виключаю… ми можемо повернутися до необхідності пропозиції щодо ведення в Україні миротворчих підрозділів ООН. Рішення про миротворців приймає Радбез ООН”, – сказав Порошенко.

Читайте також:  Субсидії на опалення зростуть вдвічі

Шукайте деталі в групі Facebook