facebook

У київському дитсадку чотири дитини захворіли на гепатит

Трьох дітей було госпіталізовано з вірусним гепатитом А.

1700006



У дитячому садку Дніпровського району Києва четверо дітей захворіли на вірусний гепатит А. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держсанепідслужби в Києві.

“У всіх чотирьох п’ятирічних дітей виявили гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі Києва на вул. Кибальчича, 17”, – йдеться в повідомленні.

Трьох дітей госпіталізували в інфекційне відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, четверту дитину не госпіталізували.

Загалом за 9 місяців цього року в Києві було зареєстровано 246 випадків захворювання вірусним гепатитом А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

“Близько 70% всіх хворих на гепатит А були зареєстровані у Дарницькому, Деснянському і Дніпровському районах столиці”, – зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Також в СЕС констатують, що цього року захворюваність зросла серед усіх вікових груп і контингентів.

В українські лікарні почали надходити ліки від гепатиту за зниженими цінами

Гепатит А – хвороба печінки, викликана вірусом, який поширюється переважно після споживання харчових продуктів чи води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов’язана з відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С, інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертю, але може викликати симптоми, що послаблюють здоров’я.

Вірус також може передаватися за тісного фізичного контакту з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не призводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Читайте також:  Маму, яка оприлюднила інформацію про збір готівки у франківському дитсадку, агресивно "пресують"

Шукайте деталі в групі Facebook