facebook

У Мінську обговорили розмінування Донбасу

На засіданні погодили наступну дату зустрічі учасників контактної групи по Донбасу.

1700516



Чергове засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську 27 жовтня. Про це заявив представник ОБСЄ на переговорах Мартін Сайдік на прес-конференції за підсумками переговорів у вівторок, 20 жовтня.

“Наступний раз буде 27 жовтня. Якщо я правильно розумію, у вас тоді переводяться годинники, і тому різниця в часі з Києвом”, – сказав Сайдік.

За його словами, сьогодні відбулися переговори з розмінування територій в Донецькій і Луганській областях, оскільки без цього вирішувати інші проблеми буде неможливо.

Ще один важливий блок питань, який розглядався, стосується доставки гуманітарного вантажу на окуповані території, “адже не секрет, що зараз це велика проблема”.

“Більшість міжнародних гуманітарних організацій не працює на Донбасі. Останнім часом Міжнародний комітет Червоного Хреста – єдиний з тих, хто може працювати там”, – додав Сайдік.

У свою чергу представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що в ході сьогоднішніх переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську одним з ключових питань було звільнення заручників.

“За оновленою інформацією СБУ, на сьогодні 148 осіб незаконно утримуються бойовиками, з них цивільних – 59, решта – військовослужбовці. 800 українців у списках зниклих безвісти”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко підкреслила, що міжнародні гуманітарні організації “шоковані тим, що 16 тонн гуманітарних вантажів просто не пускають на окуповані території, а в цій гуманітарці – продукти, товари першої необхідності, будматеріали”.

За її словами, якщо в найближчі дні сепаратисти не розблокують доступ міжнародних гуманітарних місій на окуповані території, допомога буде передана іншим країнам, зокрема, африканським.

Читайте також:  Було боляче: MONATIK впав на сцені в Мінську (відео)

Геращенко повідомила також, що в підгрупі з питань безпеки триває обговорення відводу зброї та розмінування прифронтових територій. В економічній підгрупі обговорюють відновлення водопостачання.

Шукайте деталі в групі Facebook