facebook

Reuters повідомляє про перші жертви серед росіян в Сирії

Загиблими могли виявитися добровольці, а не російські військовослужбовці. Дипломати РФ в Дамаску такою інформацією не володіють.

1700503



У ніч на понеділок загинули як мінімум троє росіян, що воювали на стороні сирійських урядових сил, і ще кілька отримали поранення, коли снаряд потрапив в їхню позицію в прибережній провінції Латакія, повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопоставлене проурядовий військове джерело.

У разі підтвердження цієї інформації, це буде перший відомий випадок смерті росіян, загиблих в Сирії з початку російської військової кампанії 30 вересня, відзначає агентство.

Сирійські офіційні особи не змогли прокоментувати цю інформацію, тоді як Міністерство оборони Росії не відповіло на запит агентства.

Інформацію про загибель росіян підтвердили джерела розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини. На думку директора організації Рамі Абдурахмана, загиблі були добровольцями, а не російськими військовослужбовцями. Абдурахман сказав, що його джерела підтвердили загибель росіян, але не повідомили, скільки саме людей загинуло.

Проурядове джерело, знайоме з військовими подіями в Сирії, сказалго, що щонайменше 20 громадян РФ були на посту, коли вдарив снаряд.

“Вірогідність того, що снаряд був випущений бойовиками, досягає 90%”, – сказав він, маючи на увазі групи повстанців, з якими в цьому регіоні б’ються сирійська армія і її союзники – ліванське угруповання “Хезболла” та іранські військові.

Тим часом у посольстві РФ в Дамаску заявляють, що інформація про загибель трьох росіян в Сирії схожа на “інформаційне вкидання”, повідомляє РИА Новости.

“Ніякої інформацією про нібито “загибель трьох росіян” або “трьох російських військовослужбовців” в Сирії, про що повідомляло агентство Рейтер, не володіємо”, – зазначили в дипмісії.

“Все це дуже схоже на чергове інформаційне вкидання, тим більше, що джерелом цих даних став Лондонський центр спостереження за правами людини, який, у свою чергу, посилається на якісь “власні джерела”, – вказали в посольстві РФ в Дамаску.

Читайте також:  Наливайченко: Сурков під час розстрілу Майдану жив на об'єкті СБУ у Києві

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін виключає, що Москва перейде до наземних бойових дій в Сирії. Тим часом, за даними західних ЗМІ, в регіон потягнулися проросійські сепаратисти з Донбасу, які бажають взяти участь у новому збройному конфлікті.

Шукайте деталі в групі Facebook