facebook

У Франківську Порошенко нагородив чемпіонку світу з шашок орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

На завершення промови в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу Президент Петро Порошенко згадав про видатних франківців, а серед них – цьогорічну чемпіонку світу з шашок серед жінок Ольгу Балтажи.

12006568_1173520876010353_5616115493540288558_o_15f99



Петро Порошенко подякував Франківщині за багатьох видатних діячів, яких дав Україні цей край.

“Франківщина народила для державии чимало великих постатей. Ця земля – батьківщина Степана Бандери. Мені також було дуже приємно рішення Нобелівського комітету, який нагородив премією Світлану Алексієвич. І хоч вона живе в Білорусі, але я впевнений, що її талант походить з рідної хати в Станіславові. Є ще одна видатна українка – Ольга Балтажи. Вона стала чемпіонкою світу з шашок, і дуже символічно, що вирішальну гру вона грала з представницею Росії – і перемогла. Я би дуже хотів, щоб ми отримували тільки спортивні перемоги, я про це думаю двадцять чотири години сім днів на тиждень…” – сказав Президент.

Порошенко оголосив, що вирішив представити Ольгу Балтажи до державної нагороди. Президент під оплески залу особисто вручив чемпіонці світу з шахів орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Читайте також:  Два бійці здалися СБУ свідомо - командир Правого сектора

Шукайте деталі в групі Facebook