facebook

Україна готується до скасування техстандартів СРСР

Науково-технічна рада при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі ухвалила рішення про підготовку до початку скасування технічних стандартів СРСР на території України з 1 січня 2016 року, запропонувавши ввести перехідний період.

22



Відповідне рішення опубліковано на сайті Мінекономрозвитку.

Згідно з документом, центри стандартизації, метрології та сертифікації до грудня проведуть аналіз техстандартів СРСР, які діють в Україні, і запропонують термін перехідного періоду, який почне діяти з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, Верховна рада 15 січня ухвалила закон про адаптацію українського законодавства до норм Європейського Союзу у сфері технічних регламентів та оцінювання відповідності.

Закон передбачає об’єднання норм законів «Про підтвердження відповідності», «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінювання відповідності» та декрету Кабінету міністрів від 10 травня 1993 року №46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію», одночасно визначаючи їх як такі, що втратили чинність, а також пропонує внести зміни до низки законодавчих актів України.

У Мінекономрозвитку зазначили, що впровадження європейських технічних стандартів дасть змогу зменшити витрати бізнесу, який наразі змушений отримувати сертифікати і ліцензії в офіційних органах країн ЄС.

Читайте також:  Українцям треба змиритися: пенсії у 2024 році призначатимуть по-новому – хто не дочекається виплат

Шукайте деталі в групі Facebook