facebook

На місцевих виборах проходять дві непарламентські партії – дослідження

При цьому лідером електоральних симпатій у більшості регіонів України став Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

1700940



Із шести партій, які мають шанси подолати 5%-й бар’єр на місцевих виборах в масштабах країни, є дві непарламентські: “Наш край” і УкрОП. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного аналітичною групою SocioStream.

Згідно з результатами опитування, за партію Блок Петра Порошенка “Солідарність” готові проголосувати 26,1% опитаних, що визначилися з вибором. Друге місце у ВО Батьківщина з результатом 15,2%, замикає трійку лідерів об’єднання Самопоміч (12, 9%). Далі йдуть Радикальна партія Олега Ляшка (7,7%) і Опозиційний блок (7,9%). Шанси подолати виборчий бар’єр є у партії “Наш край” (5,8%), партії УкрОП (5,6%) і ВО Свобода (5,4%). Практично кожен третій опитаний (32,1%) ще не визначився з вибором.

facebook.com/sociostream

Якби на виборах в міські і обласні ради можна було б проголосувати за кілька партій відразу, то трійка лідерів виглядала б так: БПП “Солідарність” (22%), ВО Батьківщина (19%) і об’єднання Самопоміч (15%). Далі з невеликим відривом йдуть УкрОП (11%), Радикальна партія Олега Ляшка (10%) і “Наш край” (9%). У ВО Свобода і Опозиційного блоку по 8%.

За словами політолога Володимира Фесенка, результати дослідження свідчать про те, що виборці розчарувалися у парламентських партіях і на місцевих виборах вважають за краще проголосувати за “своїх”.

“Скажімо, високий рейтинг “Нашого краю” можна пояснити тим, що ця політична сила об’єднала таких місцевих лідерів, які знаються на специфіці регіонів”, – зазначив політолог.

Опитування було проведене компанією SocioStream з 3 до 10 жовтня 2015 року у всіх регіонах України методом особистісного інтерв’ювання за місцем проживання респондента. Загалом було опитано 1857 осіб. Статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95) не перевищує 3,3% для значень, близьких до 50%. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення країни (у віці від 18 років).

Читайте також:  Порізав руки та шию: на Прикарпатті молодий чоловік звів рахунки з життям

Як повідомляв Корреспондент.net, у Києві були порушені 42 справи щодо порушень на майбутніх виборах. До охорони правопорядку в день виборів у Києві будуть залучені 5 тис. правоохоронців.

За матеріалами: Интерфакс-Украина

Шукайте деталі в групі Facebook