facebook

Українці на місцевих виборах обирають господарників – експерт

Рейтинг партій, які йдуть на вибори з регіональною і місцевою проблематикою, зростає.

1701620



Виборці хочуть бачити на чолі своїх міст і сіл не політиків, а господарників, які здатні захищати інтереси суспільства. Таку думку висловив політичний експерт Олексій Голобуцький, коментуючи результати опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва і Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), повідомляє прес-служба фонду.

Згідно з даними опитування, виборці керувалися трьома ключовими факторами під час вибору кандидата:

– він повинен відстоювати інтереси міста і села перед центральною владою (31,6%);

– він повинен розуміти і відстоювати інтереси міста і села (31,2%);

– він повинен мати конкретні пропозиції щодо вирішення місцевих проблем (29,6%).

А ось відомого політика на чолі свого міста хочуть бачити лише 2,5% опитаних.

За словами Голобуцького, те, що саме такі мотиви під час вибору кандидатів домінуватимуть в суспільстві, можна було передбачити.

“Тому ми бачимо зростання рейтингу партій, які йдуть на вибори з регіональною, місцевою проблематикою. Наприклад, “Наш край”, за даними різних досліджень, вже має довіру у 4-6% українців. У Дніпропетровську зростає рейтинг партії УкрОП, а в Харкові – у “Відродження”, – додав експерт.

Голобуцький наголосив на тому, що партії місцевих лідерів найактивніше підтримують на сході, на півдні і в центрі країни.

Загальнонаціональне опитування “Демократичних ініціатив” і КМІС було проведено з 8 до 20 жовтня 2015 року в 110 населених пунктах у всіх областях України (крім анексованого Криму і не підконтрольних Києву територій Донбасу). Всього було опитано 2040 респондентів, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також:  З 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн

Шукайте деталі в групі Facebook