facebook

Аваков створив новий Департамент протидії наркозлочинності

Очолив його начальник Управління МВС в Херсонській області Ілля Ківа.

1701761



Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував підрозділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (БНОН). Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook ввечері у четвер, 22 жовтня. Замість того в новій Національній поліції створюється Департамент протидії наркозлочинності.

“Було раніше – БНОН. Працювало? Не працювало. І, за великим рахунком, навпаки – часто створювало проблему. Найчастіше – плавно вписувалося в існуючі злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили … Тому – реформи цього підрозділи не буде. Я просто його розформовувати”, – повідомив Аваков.

Керівником нового департаменту призначений заступника начальника Управління МВС в Херсонській області Ілля Ківа.

“Перезавантаження почалася! Вистачить боротися, прийшов час знищувати!” – Прокоментував призначення Ківа на своїй сторінці в Facebook.

За словами Авакова, всі співробітники розформованих підрозділів (1051 осіб) будуть виведені за штат “для повної переатестації та перевірки із застосуванням детектора брехні”.

“За оцінками департаменту внутрішньої безпеки … 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські й будуть звільнені зі служби”, – заявив міністр.

Він додав, що в департаменті не працюватимуть колишні співробітники БНОН, а минулі переатестацію чесні співробітники підрозділів будуть переведені в інші підрозділи поліції.

“Будемо створювати новий підрозділ” з нуля “- набираючи нових співробітників з урахуванням, уже традиційних нової поліції, конкурсних процедур”, – повідомив міністр.

Аваков також зазначив, що новий Департамент протидії наркозлочинності буде “істотно менше колишнього” (600 поліцейських) і буде “вертикально-підлеглим”, тобто не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції на місцях.

Читайте також:  “Була “азірівка”, тепер – “аваківка”: міністр МВС шокував українською мовою під час виступу в Парламенті (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook