facebook

Фірма ПБС відремонтує багатостраждальну вулицю Тичини в Івано-Франківську в борг. А міліція в рамках кримінальної справи вивчила масштаби крадіжок асфальту ТОВ “Івано-Франквівськавтодор”

23 жовтня, директор ТзОВ «ПБС» Іван Мельник та директор департаменту комунального господарства транспорту та зв’язку Михайло Смушак підписали договір виконання робіт капітального ремонту вулиці Тичини.

12122606_684980388303857_1435008595996401726_n


За словами Михайла Смушака перемовини велися протягом тижня, за цей час була підготовлена проектно-кошторисна документація, передає кореспондент Фіртки.

«Змінили основу дороги, будемо робити холодним ресайклінгом. Ми суттєво зменшили вартість. Загалом в попередній документації була закладена сума 4,2 мільйони, зараз ми уклали угоду на менше як 1,5 мільйони. Відповідно розуміємо, що ті ціни, які є закладені, вони є не ринковими, а набагато нижчими за ті, які фактично ми могли б одержати. Тому, звичайно, якщо поступає пропозиція виконати ремонт дороги за мінімум, як на мільйон нижчою вартістю, ніж та, яка була найнижчою на тендері, то не погодитись це було б просто не по-господарськи. І ми надіємось що за такими цінами й надалі будуть робитися дороги в Івано-Франківську», – розповів Смушак.

Вартість робіт становить 1 448 780,40 гривень. За ці кошти повністю буде виконаний ремонт дорожнього полотна, нанесення розмітки,від ремонтують тротуари та де потрібно замінять дорожні знаки.

Втім наразі у бюджеті немає необхідної суми коштів , тому фірма «ПБС» виконає ремонт дороги вулиці Тичини в борг.

«Станом на сьогодні та сума, яка є в бюджеті це 89 тисяч гривень, тому підрядник виконує роботу, після виконання ми її процентуємо, і коли в бюджеті будуть виділені кошти, ми їх відповідно будемо оплачувати», – пояснив Михайло Смушак.

За його словами перед затвердженням кошторису також була проведена інвентаризація всіх мереж.

Ремонт 580 метрів дороги, а саме такою є довжина вулиці Тичини, згідно з договором підрядник зобов’язується виконати до 31 грудня 2015 року.

Читайте також:  Буковелівська фірма «ПБС» розпочала ремонт дороги Усть-Путила (фото)

За словами директора ТзОВ «ПБС» Івана Мельника, вулиця Тичина буде відремонтована за європейською технологією холодного ресайклінгу якомога швидше.

«Ми плануємо в найкоротші терміни загнати туди техніку і за сприятливих погодніх умов протягом семи днів виконати дані роботи. Я думаю, що немає сенсу чекати і варто вже починати роботи. Я думаю, що робота буде проводитись цілодобово. Оскільки ділянка не дуже велика, думаю, залучимо 9-10 одиниць техніки, крім машин, які підвозитимуть матеріали», – зазначив Іван Мельник.

Щодо робіт у борг, директор ТзОВ «ПБС» зауважив, що у Франківську хочуть показати якісне будівництво доріг, мовляв, «щоб люди побачили нову технологію і зрозуміли, що вона дійсно якісна і не варто переплачувати кошти, щоб отримати якісні дороги».

Зауважимо, що пропозиція від ПБС владі поступила ще минулої п’ятниці. Проте міська влада всіма силами блокувала підписання угоди. Лише після оприлюднення інформації на центральних телеканалах в середу 20 жовтня, влада вимушена була оперативно вирішувати питання ремонту вулиці Тичини.

Зауважимо, що сьогодні перед початком робіт на вулиці Тичини, на дорогу прибула слідчо-опертивна група УМВС з метою вивчити та провести заміри викраденого асфальту з вулиці Тичини, який без оголошення результатів тендеру та підписання угоди про виконання робіт фірма наближена до ВО Свобода фірма “Івано-Франківськавтодор”.

Шукайте деталі в групі Facebook