facebook

Вибори до Коломийської районної ради можуть визнати недійсними?

Голосування за кандидатів до Коломийської районної ради відбувається бюлетенями, які не відповідають формі, затвердженій постановою ЦВК.

a717b5cfb5108d3f7980139f73fc9be0



Про це повідомив координатор Коломийського осередку партії «ВОЛЯ» Роман Мадерук.

Для виборів депутатів районої ради для голосування у багатомандатному окрузі бюлетені мають бути світло-зеленого кольору. Натомість Коломийська РВК надрукувала бюлетені на білому тлі. Крім того, у виборчих бюлетенях до Коломийської районної ради неправильно вказано назви партій. Зокрема, замість назви районного осередку партії «ВОЛЯ», вказано просто «ВОЛЯ» Аналогічно і з назвами інших партій, які також вказані неправильно.

“Визнати вибори недійсними можна лише в судовому порядку, оскаржуючи вибори на кожній дільниці, а також оскаржуючи рішення самої районної комісії, згідно з яким були надруковані бюлетені, які суперечать зразку, встановленому ЦВК та нормам закону про вибори» – роз’яснала Ольга Галабала, перший номер списку партії «ВОЛЯ» до обласної ради.

Наразі активісти «ВОЛІ» виявили такі порушення на дільницях у селах Товмачик та Іванівці Коломийського району.

«Ми склали акти про порушення та перевіряємо, чи правильно надруковані бюлетені на інших дільницях, – зазначив координатор Коломийського осередку «ВОЛІ». – Бюлетень, який не відповідає формі ЦВК є підставою для того, що голосування по району було визнано недійсним».

За словами Мадерука, раніше активісти «ВОЛІ» не могли перевірити відповідність бюлетенів формі ЦВК, оскільки довірені особи партії не представлені у ДВК.

Читайте також:  Із шести тисяч «фейсів» виготовили пейзажне фото Івано-Франківська

Шукайте деталі в групі Facebook