facebook

Саакашвілі: За Януковича тіньова економіка була меншою

На рівні уряду України вишикувалися нові тіньові схеми, вважає губернатор.

1702850



Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що за останні півтора року розміри тіньової економіки в Україні не тільки не знизилися, але значно зросли. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Високий замок.

“Я за радикальну зміну всієї політики. За те, щоб повністю змінити цю тіньову систему. Після Революції гідності тіньова економіка зросла з 32% до 48%. У нас за Януковича тіньова економіка була меншою, ніж зараз. Це катастрофа!”, – заявив політик.

Саакашвілі зазначив, що зі зміною влади у “годівниці” з’явилися нові імена, але суть не змінилася.

“Хоча відбулися дві революції, але незаймана еліта залишається при справі. Трохи змінилися імена. Враховуючи зміну влади, до годівниці допустили інших, але суть не змінилася”, – вважає екс-президент Грузії.

Саакашвілі: Економіка України скотилася до рівня Габону

На його думку, на рівні уряду України вишикувалися нові тіньові схеми.

Губернатор спростував приписування йому висловлювання про те, що уряд Арсенія Яценюка очолює корупцію.

“Я не говорив, що уряд очолює корупцію, я говорив, що в Україні є паралельний уряд, що тіньові фігури приймають рішення. Що є величезний державний сектор, державні підприємства, які генерують мільярди доларів, але їхній прибуток не йде державі, а осідає в кишенях тіньової політичної влади”, – сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, у вересні між Саакашвілі і Яценюком відбулася перепалка. Так, губернатор заявив, що уряд Яценюка не проводить необхідних реформ, а корупція при ньому набула нових форм і перемістилася на більш високий рівень. Яценюк назвав ці звинувачення брехнею, на що Саакашвілі відповів відеозверненням.

Читайте також:  Віктор Янукович став "молодим батьком": що відомо про коханку

Шукайте деталі в групі Facebook