facebook

Посол США Пайєтт розповів, хто повинен боротися з корупцією в Україні

Пайєтт очікує прискорення реформ в Україні після місцевих виборів.

1702874



Бажання боротися з корупцією в Україні має надходити не від США і ЄС, а від українського народу, заявив під час візиту на столичну виборчу дільницю посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

“Я переконаний, що найбільш важливий імпульс того, щоб боротьба з корупцією в Україні була ефективною, повинен бути не від США і не від ЄС. Найбільш важливим тут є тиск від самого українського народу, адже українці зазнали великих жертв під час Майдану і потім ще більших жертв під час війни з Росією. Ці жертви були принесені не для того, щоб збереглася та система, яка була за Януковича”, – сказав посол.

Пайєтт сподівається на прискорення процесу реформ після місцевих виборів в країні.

Посол наголосив, що для США не важливо, які саме політичні сили отримають підтримку на місцевих виборах, а важливо, щоб українці змогли зробити власний демократичний вибір щодо свого майбутнього.

Нагадаємо, що раніше помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила про необхідність повного створення заново Генеральної прокуратури в Україні.

Наприкінці вересня посол США в Україні Пайєтт заявляв, що Генеральна прокуратура України відмовляється боротися з внутрішньою корупцією, і це підриває реформи, які проводить українська влада.

Читайте також:  Поранений “кіборг” Леонід Хмельков мріє знову стати на ноги. Уся надія — на небайдужих українців. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook