facebook

Яценюк розповів, які американські компанії працюватимуть в Україні

Під час переговорів обговорювалася необхідність проведення конференції із залучення інвестицій в Україну.

1703522



Глава українського уряду Арсеній Яценюк розповів про американський бізнес в Україні і в яких секторах економіки розвиватиметься співпраця між Україною та США. Про це він сказав на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє Укрінформ.

У складі американської делегації, яка прибула до Києва разом з міністром торгівлі Пенні Пріцкер, були представники провідних банків і компаній США, у співпраці з якими Україна надзвичайно зацікавлена. Як заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк за підсумками цієї зустрічі, у складі делегації було керівництво Citibank.

“Citibank – це елемент реального залучення американських інвестицій в українську економіку, бо там, де є Citibank, там американський бізнес набагато швидше заходить інвестувати”, – зазначив глава уряду.

Під час переговорів обговорювалася необхідність проведення конференції із залучення інвестицій в Україну, а також “щоб кредитно-гарантійні установи країн Великої двадцятки провели з нами зустріч щодо збільшення обсягів інвестицій в українську економіку”, зазначив прем’єр-міністр.

“Переговори з керівництвом компаній Cargill і DuPont фокусувалися насамперед на розвитку аграрного сектора, з представниками NCH Capital – на венчурному фонді, який вкладає в українську економіку і буде далі в неї вкладати”, – додав Яценюк.

Крім того, за його словами, у зустрічі взяли участь представники компанії Honeywell, яка сконцентрована в першу чергу на інвестиціях в енергетичний сектор та енергоефективність: “Це те, що нам зараз потрібно. Починаючи із лічильників і закінчуючи модернізацією української енергетики – це загальні завдання, які ми поставили на наших переговорах з американським бізнесом”.

Ще одна відома компанія, з якою українська сторона має дуже успішний проект, – це Westinghouse. Глава уряду наголосив, що йдеться про проект диверсифікації ядерного палива між Westinghouse і Національною акціонерною компанією “Енергоатом”. “Справи йдуть дуже добре. Сподіваємося, що для продовження цього проекту у нас буде можливість отримувати додаткове фінансування, у тому числі від американського EX-IM bank”, – наголосив він.

Читайте також:  Частину України накриє дощами: які області заллє найбільше

“Американський бізнес демонструє не на словах, а на ділі, що вони інвестують, вони готові розвивати українську економіку, привозити сюди новий стиль і вид управління. І що двосторонні відносини між Україною та Сполученими Штатами розвиваються як політично й дипломатично, так і економічно”, – зауважив прем’єр-міністр.

Раніше Україна попросила Європейський Союз створити фонд оплати праці високопоставлених чиновників.

Шукайте деталі в групі Facebook