facebook

Wal-Mart доставлятиме товари до США безпілотниками

Відповідний запит скерований в Федеральне авіаційне управління США.

1703564



Найбільша в світі мережа магазинів роздрібної торгівлі Wal-Mart має намір отримати дозвіл уряду США на перші в країні випробування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) поза закритими приміщеннями. Йдеться про “дрон” китайського виробництва суто комерційного призначення – для доставки товарів та інспекції складських приміщень.

Відповідний запит направлений у Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США.

“Магазини Wal-Mart розташовані в радіусі п’яти миль від місць проживання 70% населення США. Це відкриває унікальні і цікаві можливості обслуговування клієнтів за допомогою “дронів”, – зазначив офіційний представник Wal-Mart Ден Топорек.

Наприклад, в Америці є маса невеликих населених пунктів, доставка в які “додому” забирає багато часу і сил. Цю проблему може набагато легше вирішити ланка мініатюрних БПЛА з базою в кузові вантажівки. Такі рознощики будуть здатні злітати з бази, доставляти посилку за призначенням і повертатися назад. За схожою моделлю може працювати і служба, яка доставляє вантаж тільки до домовленої з покупцем точки. За такою схемою в США працюють 23 магазини Wal-Mart, ще 20 – у планах на 2016 рік.

Wal-Mart досі проводила випробування БПЛА тільки в закритих приміщеннях. Аналогічні тести проводять компанії Amazon, Google та інші. Всі вони чекають, коли уряд США дасть згоду на широке комерційне використання “дронів”. Завдання підготувати необхідні для цього рекомендації до 20 листопада покладено на робочу групу, про формування якої 19 жовтня оголосили міністр транспорту Ентоні Фокс і глава ФАУ Майкл Верта.

Як повідомляв Кореспондент.net, влада США зобов’яже усіх власників безпілотних літальних апаратів в обов’язковому порядку реєструвати придбані ними пристрої в міністерстві транспорту.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  В Індію прийшла смертоносна повінь: Рятувальники на човнах шукають тих, хто вижив

Шукайте деталі в групі Facebook