facebook

Газпром залишив топ-10 провідних енергетичних компаній світу

Газпром опустився в рейтингу майже на 40 позицій.



1703967

Російський енергетичний гігант Газпром вилетів з першої десятки рейтингу найбільших енергетичних компаній світу, свідчать опубліковані у вівторок дані Platts Top 250 Global Energy Company Rankings.

Цього року Газпром опустився в рейтингу на 43-у позицію із 4-ї в минулому році. У першій десятці з російських компаній залишилася тільки Роснефть, що опустилася на десяте місце із шостого в минулому.

Укотре рейтинг очолила американська компанія Exxon Mobil, яка зберігає за собою перше місце вже 11-й рік поспіль. Друге і третє місця посіли Chevron і Royal Dutch Shell відповідно.

Окрім того, інші російські компанії здали свої позиції в рейтингу. Так, Башнефть опустилася з 67-го на 101-е місце, Новатек – з 55-го на 133-е, Лукойл – з 11-го на 13-е.

Platts складає рейтинг найбільших енергетичних компаній світу з 2001 року. Під час його складання враховуються виручка, прибуток, вартість активів і прибуток з інвестованого компаніями капіталу.

Нагадаємо, що згідно з прогнозом Мінекономрозвитку РФ, видобуток газу Газпромом у 2015 році впаде до мінімальних за історію компанії 414 млрд куб. м із 444 млрд куб. м у 2014 році.

Читайте також:  Руслан Марцінків потрапив у ТОП-10 найпопулярніших мерів України

Шукайте деталі в групі Facebook