facebook

ДФС: Завдяки електронному адмініструванню надходження ПДВ від івано-франківських платників зросли на 45%

Надходження податку на додану вартість від суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в Івано-Франківській ДПІ, складають 322,1 млн.грн.

number-45



Це майже на 100 млн.грн., або на 45 %  більше, аніж за січень-жовтень минулого року, пише Фіртка з посиланням на ДФС.

Зокрема, у жовтні 2015 року надійшло 35,5 млн.грн., що на 8,6 млн.грн. більше, ніж у жовтні 2014 року.

За словами начальника управління оподаткування юридичних осіб міської ДПІ Анатолія Острижнюка, таких показників вдалося досягти завдяки запровадженню системи електронного адміністрування податку на додану вартість.

Зокрема, ця система дозволяє знизити ризики формування фіктивного кредиту та унеможливити отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скоротити обсяги тіньової економіки в країні та витрати держави на адміністрування ПДВ.

“Крім того, вона зменшує вплив людського фактору та сприяє зменшенню рівня корупції. Також скорочується кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, зменшується число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість”, – говорить Анатолій Острижнюк.

За словами посадовця, запровадження системи електронного адміністрування ПДВ також позитивно вплинуло на погашення  боргу з цього податку. Адже електронна система дисциплінує платників ПДВ, спонукаючи їх до своєчасної сплати поточних податкових зобов’язань.

Читайте також:  Від коронавірусу померла старша медсестра обласної клінічної лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook