facebook

У Києві чоловік незаконно отримав понад півмільйона гривень пенсії

Чоловікові загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

1706322



У Києві чоловік, підробивши документи, незаконно отримував пенсію протягом восьми років. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

“53-річний киянин пішов на пенсію за вислугою років. Отримуючи пенсію, він влаштувався працювати на посаду, яка не сумісна з одночасним отриманням заробітної плати та пенсійного забезпечення. Щоб мати додаткове джерело прибутку, він підробив і надав до Пенсійного фонду довідку з місця роботи і одну зі сторінок трудової книжки”, – повідомили в міліції.

У результаті приховування відповідних юридичних відомостей чоловік протягом восьми років заволодів державними коштами на суму понад 500 тисяч гривень.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу України – статтею 190 (шахрайство) та статті 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Чоловікові загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Раніше Кабінетміністрів України дозволив одержувачам пенсій та грошової допомоги самостійно вибирати банк для отримання пенсій.

Читайте також:  На Прикарпатті, за допомогою соцмереж, розшукують жінку яка вкрала у дитини гаманець з грошима

Шукайте деталі в групі Facebook