facebook

“Батьківщина” не голосуватиме за децентралізацію

“Батьківщина” виступає проти надання особливого статусу окремим регіонам Донбасу.

1706871



Фракція “Батьківщина” не голосуватиме за зміни до Конституції України в частині децентралізації, що передбачають особливий статус окремих регіонів Донбасу. Про це заявив народний депутат Григорій Немиря в понеділок в ефірі ICTV.

“Фракція “Батьківщина” не бачить можливості голосувати за такі зміни, якщо вони залишаться в тому вигляді, в якому були презентовані, – з отруйною пігулкою щодо закону про так званий особливий статус територій Донбасу. Тому що ми вважаємо, що в даному разі це буде яскравим свідченням обмеженого суверенітету України над своєю територією”, – сказав нардеп.

За словами Немирі, зміни до Конституції мають ліквідувати дуалізм виконавчих гілок влади – “коли два керівники виконавчих гілок влади – президентської та урядової – породжують конституційний конфлікт”.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що поправок до Конституції в частині децентралізації не буде в тому разі, якщо в Донбасі почнуться бойові дії.

Читайте також:  Давно живемо за кордоном, і ось приїхали до мами погостювати. У мене немає слів! Називається — приїхали на батьківщину

Шукайте деталі в групі Facebook