facebook

В Івано-Франківську відкрилась персональна виставка малярства Івана Жилки

Сьогодні в Івано-Франківську в приміщенні виставкового залу Івано-Франківської обласної організації НСХУ відкрилася персональна виставка малярства Івана Жилки (м.Рівне).

126RhN3TU08-1024x682


Організатором виставки був голова правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко, а за сумісництвом давній знайомий та хороший приятель Івана Жилки.

«Я дуже тішуся, що в нашому такому теплому тісному колі причиною зустрічі є візит трьох наших рівненських побратимів – Івана Жилки, Івана Гуменюка та Петра Подольця. Вірю, що наші виставки будуть нетрадиційними і стануть таким собі променем світла в темні часи», – ділиться Микола Якимечко.

Не дивлячись на те, що Іван Жилка у нашому місті вперше, він був вражений його красою.

«Я зачарувався Вашим містом за тих кілька годин, що ми гуляли. Ще й погода підігрує: сонячне проміння, жовте листя і безумовно дуже затишні вуличка та смачна кава. Я закохався у ваше місто і сподіваюся, що це буде не остання моя виставка тут. Мені дуже приємно, що в особі пана Миколи я маю можливість експонувати свої роботи в Івано-Франківську. Адже мистецтво – це моє життя. І вся таємниця моїх робіт в мені, в моєму серці, яке горить бажанням створити роботу». – розповідає художник.

Про художню кухню митця, очікування від виставки та відгуки відвідувачів дізнавалося Станіславське ТБ.

«Натхнення для картин я черпаю від свого краю. У своїх роботах дотримуюся композиційного рішення. Головне – дати роботі вистоятися: на певний час даєш роботі відстоятися, кладеш на поличку, а потім до неї повертаєшся з іншим поглядом і починається другий відбір. Отаким чином ти отримуєш багатослоєвий живопис. Мені дуже хотілося б, щоб моя експозиція сподобалася франківцям, тому що роботи зроблені від душі. До того ж, на цій виставці представлена моя улюблена робота «Вона прийшла», написана 10 років тому, але, як на мене, досі актуальна», – зізнається Іван Жилка.

Читайте також:  Для Івано-Франківська розроблять власний бренд

«Я вже давно знайомий з Іваном і з впевненістю можу сказати, що він дуже відданий живопису. Хоча в житті скромна людина. Він просто в душі це відчуває, це робить і своїм прикладом показує, яким може бути справжнє мистецтво. Я сподіваюся, що ця  виставка буде дуже доречною і вноситиме нове бачення живопису та інших видів мистецтва»,  – Петро Подолець, скульптор, член НСХУ, доцент кафедри архітектури (м.Рівне)

«Ще коли я побачила на афіші кілька робіт Івана Жилки, я зрозуміла, що це дуже цікавий художник і обов’язково треба бути на відкритті та з ним познайомитися. І прийшовши сюди, з першого погляду було помітно наскільки це вишукана експозиція. Іван – це такий художник, що не б’є себе в груди, мовляв, я геній. Його твори говорять самі за себе», – Тетяна Павлик, художниця, член НСХУ.

Усі франківські поціновувачі мистецтва, які відвідали виставку залишилися задоволені та отримали приємні враження та емоції.

Шукайте деталі в групі Facebook