facebook

Мельнику скасували виправдувальний вирок

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок екс-ректору.

1708204



Апеляційний суд скасував вирок Ірпінського суду, що виправдав колишнього ректора Національного університету податкової служби Петра Мельника.

“Заслухавши доповідь головуючого судді, аргументи прокурора, який підтримав апеляційну скаргу, протести захисту, а також пояснення виправданого Мельника П. В., колегія суддів з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду ухвалила рішення: вирок скасувати, призначити новий судовий розгляд зі стадії підготовчого судового засідання, в іншому складі суддів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 20 жовтня в ЗМІ з’явилися повідомлення про нібито звільнення Мельника з-під домашнього арешту. Проте захист ректора спростував цю інформацію, надавши копію постанови Печерського суду.

Незабаром в ГПУ заявили про продовження терміну домашнього арешту екс-ректору Петру Мельнику. Повідомлялося, що колишній ректор проходить у ще одній кримінальній справі крім хабарництва.

Мельника вперше затримали 27 липня 2013 року, коли він отримав від двох громадян хабара в розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів у вищий навчальний заклад, яким він керував.

9 серпня стало відомо, що Мельник скинув одягнутий на нього електронний браслет і втік. Вже 14 серпня Мельника оголосили в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014-го він сам здався правоохоронцям, коли прибув літаком з Лондона до Борисполя.

Читайте також:  "З тобою я зможу все!" Зеленський зворушливо привітав дружину з днем народження

Шукайте деталі в групі Facebook