facebook

Експерти підрахували час, який відбирають смартфони

У середньому власник гаджета перевіряє його стан близько 85 разів за добу.

1708197



Британські психологи визначили, що сучасні молоді люди приділяють своїм смартфонам близько третини від часу неспання, пише HuffingtonPost. Детальні результати дослідження опубліковані в Plos One.

Таких висновків вчені дійшли в ході спеціального експерименту. Дослідники відібрали 23 добровольці з несхожим способом життя і встановили на смартфони особливий додаток для відстеження активності взаємодії користувача з гаджетом.

У підсумку, після декількох тижнів моніторингу, з’ясувалося, що в середньому молоді люди витрачали на свій смартфон близко 5 годин на день. При цьому добровольці в середньому перевіряли стан гаджета близько 85 разів за добу, хоча кожен вважав, що робить це не більш ніж 40-50 разів.

Експерти розповіли, як смартфони впливають на сексуальне життя

За словами автора дослідження Саллі Ендрюс (Sally Andrews), ці дані свідчать про те, що подібна поведінка стала для людей автоматичною і вони не в змозі її навіть відстежувати.

Однак, незважаючи на частоту взаємодії з гаджетом, ці “сеанси” не відрізняються тривалістю. Згідно з результатами дослідження, більше половини подібного контакту з гаджетом триває не більш як півхвилини.

Більш тривалі проміжки користування смартфоном припадають на ранок і на вечір.

Нагадаємо, раніше вчені з’ясували, як смартфони можуть зміцнити стосунки в парі.

Читайте також:  Все обличчя у шрамах, медиків бракує: медсестра з Києва показала, як вони боряться з коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook