facebook

Німеччина заборонить біженцям перевозити сім’ї

У майбутньому біженці з Сирії отримають в Німеччині субсидіарний захист, що не припускає переїзду родичів.

1709140



Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що в майбутньому біженцям із Сирії планується присвоїти особливий статус, який, зокрема, заборонить подальший переїзд родичів біженців до Німеччини, повідомляє РИА Ноовости.

“У таких ситуаціях інші країни гарантують перебування в країні на обмежений термін. У майбутньому ми зробимо те ж саме з сирійськими біженцями, сказавши їм:” Ви отримаєте захист, але так званий субсидіарний захист – це означає, що він обмежений за часом і не припускаєпереїзду родичів”, – заявив Мезьєр.

Особливий статус отримують біженці, яким було відмовлено в отриманні посвідки на проживання в Німеччині, але які не можуть повернутися на батьківщину, де їм, наприклад, може загрожувати страта або тортури.Вони отримують “обмежений статус біженця” – дозвіл на перебування в країні на рік, який може бути продовжено в майбутньому.

Біженцям, які отримують субсидіарний захист повністю відмовлено в праві перевозити родичів протягом двох років з моменту початку перебування в країні, яка надає притулок.

Наразі відносно мала кількість біженців отримала субсидіарний захист – близько 1300 осіб за поточний рік. “Ця кількість невелике. Вона збільшиться, якщо ми поширимо її (статус – ред.) наа сирійців”, – зазначив Мезьєр.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині залишаться близько 40 відсотків з прибулих в країну біженців.

Згідно з офіційним прогнозом, у Німеччині в 2015 році буде зареєстровано близько 800 тисяч біженців. За останніми даними Frontex, за перші дев’ять місяців 2015 року на територію країн Євросоюзу прибули більш як 710 тисяч мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішня міграційна криза у світі є найбільшою з часів Другої світової війни.

Читайте також:  В Німеччині жорстоко побили українця за тризуб на шапці

Шукайте деталі в групі Facebook