facebook

На Прикарпатті за земельні махінації на 1,13 млн гривень війта засудили умовно

Сільський голова Угорників Коломийського району підробив рішення сесії сільради та самовільно виділив землю під будівництво готелю.

12022347_1173520406010400_642189636595424144_o_66f3e



На сесії сільради голова надав депутатам сільради неправдиву інформацію про місце та розмір земельної ділянки, на яку претендувала заявниця для ведення особистого селянського господарства (ОСГ). Так сесія сільради прийняла рішення дати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою земельної ділянки площею 0,9500 га в селі Угорники.

На підставі рішення сесії землевпорядна організація “Тиса Захід” розробила проект землеустрою земельної ділянки площею 0,9500 га в с. Угорники, вул. Свободи, Коломийського району для ведення особистого селянського господарства.

Після того війт включив у порядок денний наступної сесії питання про затвердження проекту відведення земельної ділянки (без вказання даних про особу, якій планується відвести земельну ділянку, розташування та розміру земельної ділянки).

Однак на сесії це питання взагалі не розглядалося. Однак голова дав усну вказівку секретарю сільради підготувати рішення сільради не про виготовленя проекту землеустрою, а про затвердження проекту відведення земельної ділянки. Підроблене рішення голова власноручно підписав та затвердив печаткою Угорницької сільської ради.

На підставі рішення жінці, яка зверталась до сільського голови, видано державний акт права власності на земельну ділянку в селі Угорники.

За висновками експерта, внаслідок злочинних дій Угорницького сільського голови державним та громадським інтересам завдано шкоду в сумі 1,13 мільйона гривень.

Під час засідання у Коломийського міськрайонного суду сільський голова зізнався, що в 2010 році до нього підійшла громадянка і попросила виділити ділянку для будівництва готелю. Оскільки документація робилася поспіхом, то були допущенні певні процедурні порушення – визнав сільський голова. Чоловік запевнив, що рішення про виділення ділянки приймав не з особистісних мотивів, а хотів, щоб на території села було побудовано готель для поповнення сільського бюджету в інтересах громади села.

Читайте також:  Двоє прикарпатців змагаються за звання найкрасивішого телеведучого-дебютанта

У вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати.

Суд визнав сільського голову винним та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте на підставі ст. 75 КК України ухвалив рішення звільнити голову від відбування покарання за ґратами, замінивши на випробовування з іспитовим строком на 2 роки.

Також чоловіку протягом 1,5 року заборонено займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в установах, організаціях та підприємствах усіх форм власності.

Шукайте деталі в групі Facebook