facebook

ЗМІ дізналися ім’я організатора вибуху на А321

Британська влада підтверджує цю інформацію, стверджує Sunday Times.

1709545



Можливим організатором вибуху на борту літака А321 є глава терористичного угрупування Вілаят Синай Абу Усама аль-Масрі. Про це повідомляє британська газета The Sunday Times з посиланням на неназвані джерела.

Як зазначає видання, британська влада підтверджує цю інформацію. Офіційний Лондон також планує надати допомогу Єгипту в місії щодо усунення або захоплення аль-Масрі. Якщо такий крок буде зроблений, то бійці британського спецназу SAS (Спеціальна повітряна служба), ймовірно, візьмуть участь у цій операції.

Нагадаємо, що єгипетський осередок Ісламської держави взяв відповідальність за крах російського літака 31 жовтня. Пізніше у Twitter терористи написали про те, що до катастрофи причетна пов’язана з ІДІЛ Вілаят Синай.

Зазначимо, що як головну версію катастрофи розвідки Великобританії і США, єгипетські чиновники називають пронесення бомби на борт А321. У Кремлі називають спекуляціями західні версії про причини катастрофи літака.

А321: Слідчі майже впевнені в теракті

Судмедексперт, який брав участь в огляді тіл загиблих пасажирів, зробив висновок, що характер пошкоджень може свідчити про те, що на борту стався вибух до того, як лайнер зіткнувся із землею.

Раніше повідомлялося, що до моменту зникнення російського літака з радарів на запису льотного екіпажу з диспетчерами передують “нехарактерні для штатного польоту звуки”.
Крім того, експерти, які працюють у районі катастрофи А321, виявили елементи, які не відносяться до конструкції літака.

31 жовтня в Єгипті розбився літак російської компанії Когалимавіа. На його борту перебувало 224 людини, у тому числі сім членів екіпажу. Рейс вилетів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург.

Незабаром після вильоту літак знизився, а потім зник з радарів. Він упав у районі Північний Синай.

Читайте також:  У Тернополі невідомі підкинули вибухівку ректору економічного університету, його госпіталізовано

Вілаят Синай (Провінція Синай) – єгипетський підрозділ Ісламської держави. До 10 листопада угруповання було відоме як Ансар Байт аль-Макдас, тоді його лідери оголосили про те, що воно перейменовується на Вілаят Синай і присягає на вірність ІДІЛ. Вілаят Синай відповідальне за більшу частину терактів на Синайському півострові.

Шукайте деталі в групі Facebook