facebook

За місяць ціни на цукор в Україні зросли на 12%

Підвищувальні тенденції пов’язані з необґрунтованими спекуляціями щодо можливого дефіциту цукру в цьому сезоні.

1710135



Середня оптова ціна на цукор на внутрішньому ринку України в період з 8 жовтня по 4 листопада зросла на 12%. Про це йдеться в повідомленні ДП “Держзовнішінформ”.

Як наголошується, підвищувальні тенденції пов’язані як з необґрунтованими спекуляціями щодо можливого дефіциту цукру в цьому сезоні, так і з реальним зростанням собівартості виробництва даного продукту в зв’язку з девальвацією гривні.

“У зв’язку зі скороченням посівних площ під цукровий буряк, а також складними погодними умовами цього року прогнозується урожай цукрових буряків значно менше, ніж у минулому, і, відповідно менший обсяг виробництва цукру”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що перехідні запаси товару з минулого сезону, менший обсяг споживання продукту в цьому сезоні і більш висока цукристість коренеплодів, відповідно більший вихід готового продукту з них, повинні перешкоджати зростанню цін на ринку.

“Незважаючи на непогану врожайність цукрових буряків цьогоріч, їхню цукристість, практично одного рівня оцінки споживання та пропозиції цукру в поточному сезоні ціни на нього в Україні будуть все-таки зростати через зростання цін на імпортні складові собівартості виробництва даного продукту в міру девальвації гривні”, – заявив експерт “Держзовнішінформу” Антон Порембський.

Читайте також:  Тернополян просять впізнати чоловіка, який помер після побиття в Росії. Фото (18+)

Шукайте деталі в групі Facebook