facebook

Фоменко: Хлопці повинні скористатися досвідом ігор в плей-оф

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з журналістами перед матчами плей-оф кваліфікації Євро-2016

1710038


– У пресі з’явилася інформація щодо Ротаня, що він отримав рецидив травми і не зможе зіграти в матчах плей-оф зі збірною Словенії. Це правда? І який стан у Андрія П’ятова?

– Хлопці тільки під’їхали на збір, у них ще буде розмова з нашими лікарями. Будуть вони грати чи ні – вирішимо, як тільки будемо мати точну інформацію щодо їхніх фізичних кондицій. Але, в цілому, це не дуже приємно.

– У зв’язку з тим, що Кучер пропускає перший матч плей-оф у Львові через дискваліфікацію, наскільки Ви переживаєте за психологічний стан Хачеріді?

– Правильніше було б поставити це питання футболістам. Всі хлопці розуміють важливість цієї зустрічі. Не думаю, що вони можуть собі дозволити, щоб емоції руйнували. Думаю, що все гаразд в цьому плані.

– Чи задоволені Ви глибиною складу?

– Можна буде відповісти на це питання після двох зустрічей зі словенцями. Хлопці мають вже необхідний досвід ігор в плей-оф. І вони повинні ним скористатися.

– Ви часто говорите, що на поле вийдуть ті, хто краще готовий до кожного конкретного матчу. Однак на ділі виходить, що Ви більше сподіваєтеся на досвідчених?

– Перш за все – так. Мене часто запитували про заміни у матчах, мовляв, чому люди так пізно входять у гру. Досвід є досвід, а людина, яка викликається в національну команду вперше… У неї велике бажання, але чи зможе вона реалізувати свої можливості? Хто знає. За той короткий час, що у нас є, ми намагаємося отримати якомога більше інформації про гравців. Як вони працюють на тренуваннях, як виконують завдання. Отримуємо інформацію про них в особистих бесідах. Іноді звертаємося до футболістів: всім видають чисті аркуші паперу, і вони їх заповнюють, кого, на їхню думку, потрібно виставити в основний склад на гру. Дай Бог, щоб ті втрати, які ми маємо, не збільшилися

Читайте також:  Президент Петро Порошенко відкрив в Івано-Франківську стадіон (фото)

– Як Вам гра Євгена Коноплянки у вчорашньому матчі Севільї з мадридським Реалом?

– Він перебуває в розквіті сил. І ми говорили з ним, і з гравцями, що, якщо хтось із них зупиниться, буде вважати, що досяг вершини, він не буде рости. Знижувати свій потенціал. Євген потрапив в хороший клуб, в хороший чемпіонат. Його позиція трохи по-іншому виглядає, ніж та, до якої він звик у Дніпрі. Зараз він виходить на той рівень, який відповідає грі його нової команди.

– Що в матчах плей-оф виходить на перший план?

– Специфіка – реалізувати свої можливості і змусити суперника, щоб він це дозволив. І не дати йому це зробити.

Нагадаємо, що Руслан Ротань через травму був змушений пропустити матч Дніпра з Говерлою (2:0).

Додамо, нещодавно з’явилася інформація, що матч зі Словенією може пропустити голкіпер Шахтаря Андрій П’ятов, проте пізніше один з лікарів “гірників” заявив про готовність воротаря взяти участь у поєдинках.

Матч Україна – Словенія у прямому ефірі покажуть телеканали Україна і Футбол 1. Додамо, що на СПОРТ bigmir)net буде доступна текстова онлайн трансляція матчу, який розпочнеться о 19:00.

Нагадаємо, що збірна України вже грала в стикових матчах зі Словенією. Тоді у відборі на Євро-2000 наша команда на виїзді поступилася з рахунком 1:2, а вдома зіграла внічию, віддавши путівку у фінальну частину турніру словенцям.

Зазначимо, що екс-наставник збірної України Йожеф Сабо, чия збірна України програла Словенії в стиках Євро-2000, не хотів, щоб ця команда нам випала знову.

Шукайте деталі в групі Facebook