facebook

Меркель готова обговорювати з Великобританією умови членства в ЄС

Вимоги Великобританії щодо зміни взаємин із Євросоюзом в Німеччині готові обговорити з метою знаходження рішень, заявила Меркель.

1710650



Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила у вівторок, 10 листопада, що є відкритою до обговорення пропозицій прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. “Ми хочемо опрацювати пропозиції у дусі орієнтованості на пошук рішень. Тут є складні і менш складні пункти”, – цитує канцлеру інформагенція dpa.

Меркель додала, що спілкувалася з Кемероном телефоном напередодні, і ті пропозиції, які зараз обговорюються, не є для неї сюрпризом. “Німеччина в будь-якому разі зробить свій внесок, у межах дозволеного європейськими правилами”, – зазначила канцлерка ФРН.

У 2017 році у Великобританії пройде референдум про членство в Євросоюзі. Прем’єр-міністр країни намагається переконати Брюссель піти Лондону на поступки. Передовсім Великобританія прагне захиститися від зловживань соціальною допомогою та іншими вигодами, які приваблюють до Сполученого Королівства мігрантів з бідніших країн ЄС. Лондон також виступає проти подальшого розширення повноважень інституцій ЄС у Брюсселі і вимагає дозволити національним парламентам кількох країн ЄС накладати вето на рішення, які ухвалюють європейські інституції.

Читайте також:  ШОК! Мати 16 днів скрізь ходила з мертвим немовлям, а спільні фото викладала у Мережу

Шукайте деталі в групі Facebook