facebook

Гонтарєва не відкидає націоналізацію ПриватБанку

Відправною точкою в цьому процесі повинен стати березень 2016 року.

1711252



Національний банк може націоналізувати “Приватбанк” в тому випадку, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов’язання. Про це заявив журналістам голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка з посиланням на слова глави НБУ Валерія Гонтарєва, передають Українські новини.

“Від голови НБУ ми отримали таку інформацію: “ПриватБанк” є і буде існувати, питання тільки в тому, хто буде його власниками. Якщо нинішні власники виконають план докапіталізації банку – вони ними залишаться, якщо ж ні – то Гонтарева з упевненістю заявила, що “Приватбанк” буде націоналізований”, – сказав він.

За словами Рибака, відправною точкою в цьому процесі повинен стати березень 2016 року.

У свою чергу в Національному банку зазначили, що зараз триває діагностика ТОП-20 банків.

“До кінця 2015 року будуть визначені обсяги докапіталізації щодо цих банків, а до кінця першого кварталу 2016 року банки повинні зробити перші кроки зі скорочення кредитування пов’язаним особам. Тому березень 2016 року є реперною точкою для всіх ТОП-20 банків”, – повідомили в прес-службі регулятора.

При цьому в НБУ наголосили, що, “як і минулого разу, до банків, які не виконають ці умови, будуть застосовані відповідні заходи Національного банку: ці вимоги однакові для всіх банків”.

ПриватБанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року з розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Раніше Міжнароднерейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Приватбанку в іноземній валюті до рівня “RD” (обмежений дефолт) з рівня “C” у зв’язку із завершенням реструктуризації єврооблігацій банку на суму 200 мільйонів доларів.

Читайте також:  З карток ПриватБанку зникають тисячі гривень: як списують гроші українців і що робити

Шукайте деталі в групі Facebook