facebook

Яресько допустила дефолт України через борг РФ

Київ наразі не може здійснити платіж, оскільки має чітко визначені параметри можливих виплат за програмою МВФ.

1711882



Російська сторона може оголосити дефолт Україні, якщо Київ не здійснить платіж за облігаціями на три мільярди доларів. Про це заявила міністр фінансів України Наталя Яресько.

Якщо ми не зробимо платіж – так. Але я думаю, що зараз рано думати про те, що будемо робити ми, що вони. Це буде спекуляція з нашого і з їхнього боку. Ми всі готуємося до всіх можливостей”, – сказала Яресько в ефірі 5 каналу, відповідаючи на питання про можливість Росії заявити про дефолт України в разі невиплати боргу.

За її словами, наразі Україна не може здійснити платіж, оскільки має чітко визначені параметри можливих виплат за програмою МВФ.

Глава Мінфіну також наголосила, що готова зустрітися зі своїм російським колегою для обговорення питання реструктуризації.

“Я готова знову зустрітися з міністром фінансів Росії, мені говорили, що вони бажали б нас запросити на ще одну таку зустріч після зустрічі Великої двадцятки в Антальї, і я готова до такого відкритого діалогу”, – зазначила Яресько.

Як раніше повідомлялося, російська влада працює над варіантами блокування програми допомоги МВФ Україні за допомогою спору про український борг в три мільярди доларів.

Нагадаємо, коментуючи план МВФ змінити кредитну політику через український борг, у Мінфіні Росії заявили, що Україна не потрапить під дію нових правил, оскільки “навіть не намагалася” домовитися про реструктуризацію боргу з Москвою.

Раніше в Кремлі заявили, що Росія очікує від України погашення держборгу в три мільярди доларів вчасно.

Читайте також:  Яресько: $ 40 млрд допомоги нам не вистачить

Шукайте деталі в групі Facebook