facebook

Біженці ставлять під загрозу майбутнє Шенгену

Прохачі притулку повинні реєструватися у відповідність з діючими в ЄС правилами.

1711782



Європейський союз повинен краще втілювати в життя принципи своєї міграційної політики, відновити контроль зовнішніх кордонів, інакше під загрозою доля Шенгенської угоди. Про це заявив голова Європейської ради Дональд Туск у четвер, 12 листопада.

“Не варто сумніватися, що під питанням майбутнє Шенгенської угоди, і час йде”, – сказав Туск на прес-конференції за підсумками неформальної зустрічі лідерів країн ЄС у Валлетті, присвяченій діям у вирішенні міграційного кризи.

“Щотижня в Європі приймаються рішення, які свідчать про серйозність становища. Відновлення прикордонного контролю або введення технічних бар’єрів на кордонах ясно демонструють необхідність відновлення контролю зовнішніх кордонів”, – додав він.

Глава Євроради зазначив, що прохачі притулку повинні реєструватися у відповідність з діючими в ЄС правилами, інакше вони притулку не отримають.

“Забезпечення безпеки кордонів ЄС вимагає виконання наших законів і правил. ЄС неухильно виконуватиме свої міжнародні зобов’язання в частині права людини на притулок. Але має бути абсолютно ясно, що без реєстрації (мігранта, – ред.) цього права не буде. Якщо мігрант не співпрацює (з владою, – ред.), то повинен відповідати за наслідки”, – сказав Туск.

Глава Євроради також назвав “доброю новиною” заяву Словаччини, Чехії та Угорщини відрядити 225 службовців на зміцнення союзних прикордонних служб ЄС.

Читайте також:  Що робити, якщо студенту прийшла повістка

Шукайте деталі в групі Facebook