facebook

В облдержадміністрації обговорили механізми реорганізації територіальних об’єднаних громад

Під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Валерія Крецула відбулася робоча нарада, під час якої розглянули проблемні питання реорганізації об’єднаних громад.



dez

Участь у її роботі взяв директор Офісу реформ Руслан Панасюк, представники новостворених  територіальних громад, керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, інформує прес-служба ІФ ОДА.

Як зауважив Валерій Крецул, реалізація реформи децентралізації покликана сприяти вирішенню будь-яких  питань на місцевому рівні. Задля цього, на думку посадовця, територіальні громади мають отримати не лише конкретні повноваження та фінансові преференції, але й  чіткий механізм, за яким вони зможуть функціонувати та розвиватися.

Серед ключових аспектів впровадження децентралізації влади детального обговорення, на переконання директора Офісу реформ Руслана Панасюка, сьогодні потребують питання, пов’язані з реорганізацією територіальних громад, зокрема, проведенням в об’єднаних громадах перших сесій, утворенням ліквідаційних комісій і вирішенням фінансових проблем.

Читайте також:  «Я з Дoнeцькa, хoть знaєш хтo мiй бaтя?» У цeнтрi Києва мaлoлiтки пoгрoжувaли пeрeхoжим нoжeм і «дати в бoрoду»

Шукайте деталі в групі Facebook