facebook

У КВУ підрахували, скільки Кличко витратив на вибори

Кличко став рекордсменом серед кандидатів за витратами на передвиборну кампанію.

1712491



Чинний мер Києва Віталій Кличко став рекордсменом за кількістю коштів, витрачених на вихід у другий тур виборів мера. Як повідомляє Комітет виборців України, Кличко витратив на вибори 26,8 мільйонів гривень. Стільки ж витратила партія “Самопоміч” на парламентських виборах 2014 року, зазначають у комітеті.

За підрахунками організації, більшість кандидатів на посади міських голів, які вийшли в другий тур виборів, витратили від 100 тисяч до 1 мільйона гривень. Як зазначає КВУ, в окремих містах витрати кандидатів суттєво відрізняються.

“У Запоріжжі різниця між сумами витрачених коштів у кандидатів становить 16 разів. Так, кандидат-самовисуванець Володимир Буряк витратив 7 мільйонів 724 тисячі гривень, тоді як його опонент Микола Фролов від “БПП “Солідарність” – 488,2 тисячгривень”, – сказано в повідомленні.

У Вінниці кандидат від “Вінницької європейської стратегії” Сергій Моргунов витратив 596 тисяч гривень, що в 12 разів більше від витрат кандидата від ВО “Батьківщини” Людмили Щербаківської, яка витратила 49 тисяч 475 гривень.

У Рівному витрати кандидата-самовисуванця Володимира Хомка в 6 разів перевищили витрати кандидата “Громадського контролю” Дмитра Якимця: 335 тисяч і 41 тисяч гривень.

Читайте також:  Аварія А321: спецслужби говорять про теракт

Шукайте деталі в групі Facebook