facebook

На Донбасі разом з терористами воюють понад 100 громадян Німеччини

У збройному конфлікті на сході України беруть участь понад 100 громадян Німеччини

600-00911549


Як повідомила в неділю, 15 березня, газета Welt am Sonntag, йдеться, в основному, про пізніх переселенців німецького походження з республік колишнього СРСР. Вони воюють на боці проросійських терористів, деякі мають за плечима досвід служби в бундесвері, передає Deutsche Welle.

Видання зазначає, що за участь у бойових діях на Україні громадяни ФРН за законом не притягаються до  кримінального покарання на відміну від власників німецьких паспортів, які воюють на боці угруповання “Ісламська держава” в Іраку і Сирії. При цьому експерт фракції ХДС / ХСС у бундестазі з внутрішньополітичних справ Штефан Майєр вважає, що німецькі громадяни, які воюють в Україні, можуть бути притягнуті до відповідальності за “створення терористичного об’єднання”.

“Добровольці” з Німеччини вже викликали стурбованість у Києва. Посол України у ФРН Андрій Мельник закликав німецький уряд подбати, щоб німецькі громадяни надалі не “їхали на Схід для участі у вчиненні вбивств”. У свою чергу міністерство внутрішніх справ ФРН заявляє, що Берлін не потерпить скоєних за кордоном злочинів від своїх громадян. При цьому МВС має намір вводити заборонні і обмежувальні заходи на виїзд з країни тих осіб, які збираються взяти в руки зброю в Україні.

За даними Welt am Sonntag, принаймні, один громадянин Німеччини вже загинув в Донбасі. 33-річний виходець з Казахстану був смертельно поранений осколком снаряда 12 лютого під час боїв за Дебальцеве. 25 лютого він був похований у Москві.

джерело espreso.tv

Читайте також:  Мікроавтобус із військовими перекинувся в Польщі: є постраждалі (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook