facebook

Вулкан на Камчатці викинув семикілометровий стовп попелу

Події наданий помаранчевий код авіаційної безпеки.

1713284



Вулкан Каримський, що вивергається на Камчатці, викинув стовп попелу на висоту до 7000 метрів над рівнем моря, повідомляє рятувальна служба Росії в Камчатському краї, передає “Интерфакс”.

“Ця подія на вулкані сталася в понеділок вранці за місцевим часом. Попільна хмара поширилася в східному напрямку від вулкана на відстань 15 кілометрів убік Кроноцької затоки”, – йдеться в повідомленні.

У МНС наголошують, що на шляху поширення попільного шлейфу населених пунктів немає, попелопадів в житлових районах не зареєстровано.

Рятувальники рекомендують жителям і гостям півострова не наближатися до Каримського. Вулкану надали помаранчевий код авіаційної небезпеки (означає, що вулкан проявляє підвищену активність з високою ймовірністю виверження).

Каримська сопка (висота – тисячі 536 метрів) – один з найбільш активних вулканів Камчатки, розташований в Елізовському районі за 125 км на північ від Петропавловська-Камчатського.

Останнє виверження Каримського вулкана почалося в січні 1996 року і триває досі. У 1996 році викиди розпеченої речовини відбувалися, зокрема, з дна Каримського озера, розташованого за 6 км від вулкана.

Як повідомлялося, виверження вулкана Теліка, розташованого на північному заході Нікарагуа, відбулося в середу, 23 вересня.

Читайте також:  Не диявол, а неандертальці лишили сліди на вулкані в Італії – вчені пояснили прикрий жарт

Шукайте деталі в групі Facebook