facebook

ОБСЄ зазначає про зменшення обстрілів на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували менше порушень режиму припинення вогню, ніж у попередні дні.

1715094



Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) зафіксувала зменшення випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

“СММ зафіксувала менше порушень режиму припинення вогню, ніж у попередні дні. Перебуваючи на базі на підконтрольному ДНР Донецькому залізничному вокзалі (за 6 км на північний захід від Донецька), з 8:35 до 14:00 спостерігачі чули вибухи невстановленого характеру за 3,5 км на північний захід, бачили і чули залпи 120-мм міномета за 2,5 км на північний захід від їхньої позиції і чули 5 пострілів важкого кулемета на північний захід від їхньої позиції”, – сказано у звіті СММ ОБСЄ станом на 19:30 17 листопада.

Також у контрольованій урядом Трьохізбенці (33 км на північний захід Луганська) моніторингова місія чула чотири черги з важкого кулемета на північному заході, які могли бути зроблені під час навчань українських Збройних сил.

“У контрольованій ДНР Старомихайлівці (16 км на захід від Донецька) СММ чула постріли зі стрілецької зброї, а потім спостерігали вплив зенітного вогню на будівлю за 200 м від позицій СММ. Водночас у найближчій контрольованій урядом Красногорівці (21 км на захід від Донецька) СММ побачила дві зенітні установки ЗСУ-23”, – сказано у звіті.

“Жителі сіл поблизу лінії зіткнення повідомили, що чули бої вночі. У контрольованій урядом Мар’їнці (23 км на південний захід від Донецька) група з 15 чоловіків – місцева жителька розповіла спостерігачам, що сутички між сторонами мали місце в останні вечори”, – сказано у звіті.

Також моніторингова місія відзначає, що ремонтні роботи на лінії електропередач між контрольованим київською владою містом Артемове (40 км на північний схід від Донецька) і підконтрольною ДНР Горлівкою (39 км на північний схід від Донецька) були відкладені з міркувань безпеки. Однак СММ продовжує сприяти у проведенні розмінування на цій території з метою розчищення шляху для ремонтних бригад, щоб вони могли почати роботу найближчими днями.

Читайте також:  На Донбасі не завершене відведення озброєнь

“У підконтрольному ЛНР пункті пропуску через українсько-російський кордон “Довжанський” (84 км на південний схід від Луганська) спостерігачі СММ бачили приблизно 50 цивільних вантажівок (в основному з українськими номерними знаками), 30 з яких перевозили вугілля (решта були покриті) і 30 цивільних автомобілів (в основному з українським номерами) в черзі в напрямку Російської Федерації”, – сказано у звіті СММ.

Шукайте деталі в групі Facebook