facebook

Мер Нью-Йорка заявив про готовність прийняти сирійських біженців

Білл де Блазіо розкритикував владу тих штатів, які повідомили, що не хочуть пускати на свою територію біженців із Сирії.

1715111



Нью-Йорк готовий прийняти біженців із Сирії після того, як ті пройдуть ретельні перевірки. Про це заявив у середу, 18 листопада, мер найбільшого мегаполісу США Білл де Блазіо, передає ТАСС.

За його словами, місто “готове підтримати тих, хто постраждав внаслідок однієї з найбільших гуманітарних катастроф нашого покоління”.

Він підкреслив, що всі, хто прибуває з Сирії, мають пройти перевірки. “Можна зробити так, щоб усе було безпечно, але це потребує часу. Ми будемо діяти дуже обережно”, – сказав мер Нью-Йорка.

При цьому де Блазіо піддав різкій критиці владу тих штатів, які заявили, що не мають наміру пускати на свою територію біженців з цієї близькосхідної країни.

Після серії терактів, які сталися 13 листопада в Парижі і забрали життя 129 людей, у США розгорілися суперечки щодо планів президента Барака Обами прийняти додаткову кількість біженців із Сирії. Про відмову розмістити їх на своїй території заявили владі вже понад 30 штатів. Вони підкреслили, що під виглядом біженців до країни можуть потрапити бойовики з терористичного угруповання “Ісламська держава”.

У Білому домі запевняють, що американські спецслужби цього не допустять, і підкреслюють, що адміністрація не збирається відмовлятися від своїх планів.

Читайте також:  Пожежа спалахнула раптово: Трагедія в пологовому будинку забрала життя 8 немовлят

Шукайте деталі в групі Facebook