facebook

У Мінрегіоні розповіли, як будуть змінюватися тарифи

Тарифи ЖКГ залежатимуть від цін на енергоносії, розповіли в Мінрегіоні.

1716072



Тарифи на житлово-комунальні послуги до 2017 року будуть доведені до ринкового рівня. Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – керівник апарату Максим Малашкин.

Це означає, що вони знижуватимуться при здешевленні енергоносіїв і, відповідно, підвищуватимуться – при подорожчанні.

“До 2017 року ціна на газ для населення повинна бути зрівняна з ринковою ціною. Відповідно, зниження ціни на газ для підприємств буде означати зниження ціни і для населення. Якщо говорити про теплопостачання, то воно також залежить від ціни на газ, енергоносій у структурі тарифу займає значну частину. Якщо ціна на газ зменшиться, це вплине на вартість послуг”, – сказав Малашкин.

За його словами, на тарифи в майбутньому також вплине зміна розміру заробітної плати для працівників житлово-комунальних господарств та інших витрат.

Крім того, кінцева вартість компослуг для населення значно залежить від погодних умов для конкретного періоду, наголосив заступник міністра.

Зазначимо, раніше в Нафтогазі повідомили, що вартість газу для населення розпочнуть знижувати при закупівельній ціні імпортного газу нижче $209 за тисячу кубів і при згоді МВФ.

Читайте також:  Рівень терористичної загрози в Бельгії підвищено

Шукайте деталі в групі Facebook