facebook

На Одеському припортовому заводі проводять обшуки

Прокуратура розслідує розкрадання чиновниками ОПЗ держкоштів на суму понад 4 мільярди гривень.

1716064



Одеська прокуратура провадить процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за яким розслідується розкрадання держкоштів на суму понад 4 млрд грн на Одеському припортовому заводі, повідомляє заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

“Передбачається, що до корупційної схеми можуть бути залучені чиновники з вищих органів державної влади, як і пролобійовані ними керівники цього підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній”, – написав він у Фейсбуку.

За словами Сакварелідзе, слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для привласнення учасниками схеми щороку сотень мільйонів доларів.

Правоохоронці з’ясували, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий, діоксид вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами, значно нижчими за ринкові, зазначив обласний прокурор.

“На цей момент ми проводимо санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території н.п. Южний з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину і вилучення документів, необхідних для вивчення під час слідства”, – написав Сакварелідзе.

За його словами, правоохоронці мають на меті ліквідувати корупційну схему, виявити всіх членів згаданої злочинної комбінації і притягти їх до кримінальної відповідальності у всій суворості законів.

“Ми будемо інформувати громадськість про перебіг слідства у кримінальному провадженні”, – пообіцяв він.

Зазначимо, що уряд України неодноразово заявляв про намір поновити велику приватизацію одночасно з продажем на конкурсі 99,5% акцій ОПЗ. Директор підприємства оцінював його в $600-620 млн, а прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підвищив оцінку до $1 млрд.

Читайте також:  Гончарук виділив чотирьом чиновницям ОДА по 200 тисяч на житло, для сімей загиблих на війні - нуль

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,