facebook

Київ хоче продовжити поставки електроенергії до Криму

Глава Міненерго рекомендуватиме Кабміну підписати контракт щодо поставок електроенергії на півострів.

1717178



Рішення про підписання нового контракту з поставок електроенергії в Крим буде прийнято на засіданні Кабінету міністрів України і Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це в ході прес-брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає РБК-Україна.

“Ми виконуємо рішення Кабміну. ​​Цього року подивимося, яке рішення буде прийнято. Буде засідання Кабміну і РНБО – і буде прийнято рішення. Договір на постачання електроенергії до Криму був підписаний в інтересах держави Україна підприємством “Укрінтеренерго”, яке отримало відповідне розпорядження від Кабінету міністрів”, – сказав міністр.

Крім того, він нагадав, що чинний договір діє до 31 грудня 2015 року.

Демчишин також повідомив, що за час дії контракту (10 місяців, – ред.), компанії “Укрінтеренерго” вдалося заробити близько 300 млн грн при обігу 8 млрд грн.

Міністр також прокоментував можливість розірвання даного контракту.

“Найголовніше, щоб ми розуміли всі “за” і “проти”… Моє завдання, в моїй зоні відповідальності – оцінити всі “за” і всі “проти”. Я не буду наполягати на підписанні контракту, я буду рекомендувати”, – сказав глава Міненерго.

Міністр також наголосив, що Генпрокуратура вже провела всі необхідні розслідування щодо підписання даного контракту і “немає сенсу повертатися до цієї теми”.

Як раніше повідомлялося, Росія погрожує Україні штрафом за непоставлену в Крим електроенергію.

Читайте також:  Ескадрони смерті- винищення Кримських татар чи все таки геноцид?

Шукайте деталі в групі Facebook