facebook

Україна готова забезпечити себе газом цієї зими

Якщо Росія вирішить перекрити постачання газу, то Україна отримає його з європейського напрямку.

1717164



Україна зможе забезпечити всі свої потреби в природному газі цієї зими з європейського напрямку у випадку, якщо Росія вирішить перекрити постачання цього палива, заявляє глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Ми можемо забезпечити потреби України в газі цієї зими з європейського напрямку. І наступної. І будь-якої іншої. Диверсифікація та ринок газу реально працюють”, – написав він у Facebook в понеділок ввечері.

Коболєв пояснив свій пост тим, що з великим здивуванням отримав у цей день багато запитань від абсолютно різних людей на тему, що буде, “якщо нам перекриють газ з боку РФ”.

Як повідомлялося, Україна з 21 листопада через підрив ЛЕП припинила постачання електроенергії до Криму. Міністр енергетики РФ Олександр Новак 23 листопада допустив, що РФ може розглянути відповідні заходи щодо України у зв’язку із знеструмленням Криму.

Крім цього глава “Газпрому” Олексій Міллер повідомив, що передплаченого газу Україні вистачить на кілька днів, після чого, у разі відсутності нових платежів, “Газпром” припинить постачання “Нафтогазу”.

У свою чергу український міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що не бачить необхідності в здійсненні передоплати російському “Газпрому” за постачання газу до кінця четвертого кварталу 2015 року, оскільки Україна має достатні запаси газу у своїх сховищах, а також сподівається на зниження ціни на російський газ у першому кварталі 2016 року.

Читайте також:  Довгоочікуване нововведення. НБУ ухвалило потужне рішення стосовно ФОПів

Шукайте деталі в групі Facebook