facebook

І знов за рибу гроші. На Городенківщині місцевий «авторитет» намагається викрасти всю рибу з озера, яка належить громаді

На Городенківщині серед білого дня коїться свавілля. Невідомі люди осушують місцеве озеро, щоб зібрати всю рибу, а міліція дивним чином ніяк не реагує.

2CYkbICWloI


Дане озеро є власністю трьох громад: Чортовецької, Раковецької та Олієво-Королівки, оскільки озеро розташоване на території цих трьох сіл.

«Більше шести років використовується площа озера, а в бюджет села не поступає ні копійки. Хтось з цього наживається, тягають рибу сітками, а в бюджет – нічого. Так дальше не може продовжуватись. Люди казали, що якісь люди за вилов риби збирали з них гроші, але до бюджету села вони не доходили. Невідомі навіть встановили окремі тарифи на ловіння риби з човна та з берега. А зараз вони намагаються злити воду з озера і одним махом забрати всю рибу. А якщо злити всю воду, то це буде катастрофа. 25 років тому з цього ставу вже спускали воду. Але так як він має малий приток води, то треба було чекати чотири роки, щоб вода знову набралась. А зараз велика ймовірність того, що вода вже ніколи не набереться», – зазначив сільський голова села Чортовець Теодор Оробець.

За словами сільського голови договору оренди на водне плесо немає ні в кого, отож, автоматично воно є власністю громади.

Лише у ТзОВ «Форт Раковець», керівником якого є Володимир Мазур, є договір оренди гідротехнічних споруд, а саме дамби та греблі.

«Ми орендуємо гідроспоруду (дамбу) на прохання селищних рад. І коли невідомі люди підняли греблю, ми повідомили правоохоронні органи і написали відповідні звернення відносно створення депутатських комісій та доповіли громаді, що озеро спускають. Ми просимо, щоб міліція реагувала на протизаконні дії зловмисників, але вони не реагують, хоча знають хто це робить. І всі знають – це робить Роман Калин, колишній орендар озера, а ще він місцевий кримінальний авторитет на прізвисько Ланц. Але ніхто не має права самовільно піднімати шлюзи і спускати воду з озера», – обурюється Володимир Мазур.

Читайте також:  У Франківську зареєстрували випадок ботулізму: Лікарі радять, як уберегтися

Рівень води у озері вже впав на метр. Громадські активісти кожного разу лагодять греблю і тим самим зупиняють стік води. Активісти кажуть, що на словах домовились зі зловмисниками про те, щоб ті більше не руйнували греблю.

Володимир Мазур запевняє, що міліція навіть не намагається запобігти таким незаконним діям, тому що ще в п’ятницю, 20 листопада, була написана заява і одночасно відновлена гребля. І знову ж таки прийшли невідомі люди і витягнувши дошки з греблі почали спускати воду з озера. А правоохоронні органи і далі мовчать.

Також новообраний сільський голова села Раковець Юлія Тимків повідомила, що ніякого договору оренди між сільською радою та Романом Калином немає.

На разі новообрані сільські голови ще не звертались до правоохоронних органів, мотивуючи це тим, що вони лише приступили до своїх обов’язків і не мали часу на вирішення даної проблеми.

 

 

по дамбі видно на скільки впав рівень води в озері

Шукайте деталі в групі Facebook